Известие

Collapse
No announcement yet.

Бубини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бубини

Здравейте колеги,имам следния проблем :когато колата ми е студена и прекъсва . Съмненията са ми че може да е бобина.Как мога да проверя дали работят и четирите?
    146 1.4 tsparck `98 103

Какво те навежда на мисълта че проблема е от бубините?
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

това че смених кабели и свещи а свещите личи че не са работили както трябва и почна да гори страшно много а не върви толкова
      146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Аз имам същия проблем.Опитах се да го диагностицирам, като извадя кабела от всяка бубина, след което се опитвам да форсирам...След махането и слагането на кабелите от всяка бубина се държи по един и също начин(трудно възстановява нормални обороти).Което ще рече че проблема ми не е от бубините...
        След по-детайлен поглед установих, че един от маркучите, който смуче от едно пластмасово тяло над бубините, посока шофьрското място се е закъсал, защото е омаслен.. като се запуши с пръст се усеща вакуум.В понеделник ще го сменя и ще пияа дали ще има подобрение...
        Иначе.. ако някой има решение или препоръки...
        BTW - смених комплект свещи и проблема не престана.. за това и аз смятам,че е от бубини, но дано не е, защото бройката е около 70 лв

Comment

Има тест в Аутодата за бубини за нашите коли.
          Описан е точно със схема и може да се направи тест от който да се разбере дали работи дадена бубина. (най- точно се прави с осцилоскоп).
          Теста представлява, измерване на омовете м/у входа и изхода и малката и голямата свещ на бубината. Някакви спомени за 7000-9500 ома имам.
          Аз лично веднага видях, че едната ми е заминала тотално по този метод. А и прави разлика от замерванията с другите просто е пробита намотката.

На Диагностика бубините не излизат !
          Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

a бубина от алфа 155 1,8 т спарк може ли да стане на алфа 146 1,4 т спарк ?
            146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Теоретично да, но външният им вид е съвсем различен. Местата им също. Но някой ако се захване може и да станат.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

да го разбирам ако на външен вид са еднакви да ги взимам така ли ?
                146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Първоначално публикувано от Hineca Покажи съобщение
                  да го разбирам ако на външен вид са еднакви да ги взимам така ли ?
                  На външен вид не може да са еднакви. На ТС са на самата глава и са доста по-малки. На ТС 8 В на 155 са закрепени на коша и са три пъти по-големи. Нямат нищо общо.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    На външен вид не може да са еднакви. На ТС са на самата глава и са доста по-малки. На ТС 8 В на 155 са закрепени на коша и са три пъти по-големи. Нямат нищо общо.
                    В коша на 155 се монтира И 1.8 16В....
                    (по спомени) http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=153142
                    Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 12:36.
                    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

http://prodavalnik.com/kola-na-chasti-i28747369 ето за този автомобил става на въпрос ако са му същите бубините на външен вид да ги взимам ли ?
                      146 1.4 tsparck `98 103

Comment

http://prodavalnik.com/kola-na-chasti-i28747369 ето за този автомобил става на въпрос ако са му същите бубините на външен вид да ги взимам ли ?
                        Ако си с пластмасовият капак на клапаните, буксите на двете бубини са различни
                        Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

с пластмасов капак съм да
                          146 1.4 tsparck `98 103

Comment

с пластмасов капак съм да
                            Еми значи без преправяне няма да станат бубините от мотора, който си показал.
                            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Working...
                            X